6 de juny del 2019

Saló del Còmic de Barcelona

Saló del Còmic de Barcelona

El cap de setmana del 5 al 7 d'abril de 2018 es va celebrar el Còmic Barcelona (sí, li han canviat el nom) i hi vaig assistir dissabte.

Ja he explicat una mica la relació entre el hip hop i el còmic i entre el saló i nosaltres varies vegades, la majoria en motiu del saló i algunes en motiu d'exposicions.

El saló d'enguany va ser interessant com cada any, adequat per visitar-lo en mig dia sense signatures però decebedor veure la caiguda de la presència del graffiti.

CAP activitat relacionada amb el graffiti, desaparició d'MTN i les altres marques especialitzades hi continuen però a través de botigues de belles arts.

STAN LEE & The American Comic Book
Saló del Còmic de Barcelona

STAN LEE & The American Comic Book és l'única cosa del saló que, filant molt prim, en podria treure una relació amb el graffiti, de quan els DNP Crew vam fer algunes plantilles de superherois, alguns creats pel gran mestre Stan Lee.

STAN LEE & The American Comic Book
Saló del Còmic de Barcelona

Però només he volgut anomenar l'exposició i l'anècdota per poder fer un petit però sentit recordatori cap aquest geni que ens ha deixat recentment. Si voleu llegir una mica més sobre aquesta i d'altres exposicions, doneu un cop d'ull aquí.

Parada de Sakura / Casa Piera
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada de Sakura de Casa Piera era la més gran i tornava a disposar d'un espai pels live paintings, un gran espai per provar productes i un espai expositor per poder comprar-los allà mateix. Mentre hi vaig ser no hi havia ningú al live painting.

Parada de Sakura / Casa Piera
Saló del Còmic de Barcelona

L'any passat em vaig adonar que darrera d'algunes marques hi han les botigues de belles arts més grans de Barcelona. Va ser el cas de Sakura i ja és el cas de tota la resta. Les botigues de graffiti han desaparegut.

Parada de Faber-Castell i Edding / Vicenç Piera
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada de Faber-Castell i Edding de Vicenç Piera va tornar a realitzar un live painting, així com mostrar nou material de les dues marques que, com sempre, jo em vaig fixar molt més en el d'Edding, tot i que jo ja anava prou assortit.

Esprais i Retoladors Edding
Saló del Còmic de Barcelona

No importa si és esprai o retolador, ni el model o el color, no ho puc evitar, se me'n van els ulls de mala manera amb els Edding. Ja porto temps fent proves amb retoladors però encara no m'hi he pogut posar amb els esprais.

Live Painting de Seadne
Saló del Còmic de Barcelona

Sempre m'agrada veure com treballa la gent amb les seves eines i trucs habituals i em va encantar veure la Seadne, que ja l'havia vist a d'altres edicions. Llàstima que pel saló sempre vaig amb presses perquè és una artista genial.

Parada de Molotow / Vicenç Piera
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada de Molotow de Vicenç Piera va substituir la d'edicions anteriors de Writers Madrid, tornant a un tamany més petit però ben assortit i amb live paintings. No se si el canvi es deu al fet que el darrer any la marca es troba a més establiments.

Live Painting a Molotow
Saló del Còmic de Barcelona

L'Antistatik 119 va ser l'encarregat dels livepaintings de Molotow. Només en vaig poder veure el que havia realitzat fins al moment perquè quan vaig arribar ell ja marxava però no podia no esmentar l'únic escriptor de graffiti treballant al saló.

Parada d'X-Men: Dark Phoenix
Saló del Còmic de Barcelona

Les parades de cinema també van patir desaparicions i canvis importants, limitant-les a dues completament allunyades. A la d'X-Men: Dark Phoenix et podies fer una foto amb el conegut efecte "temps de bala" popularitzat a la pel·lícula The Matrix.

Parada de Playmobil: The Movie
Saló del Còmic de Barcelona

A l'altra punta del pavelló, a la zona separada per a nens petits, hi havia la parada de Playmobil: The Movie, on pares i fills es podien fer fotos amb reproduccions a escala gran dels ninos dels personatges principals de la pel·lícula.

DJ Luiggi Lights a la parada del Club Star Trek
Saló del Còmic de Barcelona

Encara més allunyades estaven les parades de les associacions, al fons d'un altre pavelló on només es feien activitats. Em va saber greu per ells però em vaig alegrar de tornar a veure al DJ Luiggi Lights a la parada del Club Star trek.

Sempre he insistit que al Saló del Còmic no tot són parades i cues però enguany m'ha donat la impressió que potser ho acabarà sent. Cadascú va al saló amb les seves expectatives i no es pot acontentar tothom però a mi me les han anat restant.

Hi han coses que m'han agradat com cada any però n'hi han d'altres que m'han decebut de tal manera que, si l'any vinent no hi han novetats respecte al graffiti, aquesta potser sigui la darrera entrada que escric a aquest bloc.

Sempre val la pena desconnectar una mica, donar un tomb pel Saló del Còmic, quedar amb amics i descobrir coses. Espero que l'any vinent pugui dir que ha tornat a ser una gran edició com anys enrere i pugui continuar dient fins l'any vinent!

Entrades relacionades:
Friday Foster
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2018 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2017 RSVb)
Death Row (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2015 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2014 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2013 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2012 RRb)
La noche de los cautivos (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2010 RRb)
Saló del Còmic i Batman Barcelona (2009 RRb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada