28 de maig del 2014

Saló del Còmic de Barcelona

Saló del Còmic de Barcelona

El cap de setmana del 15 al 18 de maig de 2014 es va celebrar el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir dissabte.

Ja he explicat una mica la relació entre el hip hop i el còmic i entre el saló i nosaltres varies vegades, la majoria en motiu del saló i algunes en motiu d'exposicions.

El saló d'enguany va ser interessant com cada any i enorme amb dos palaus enlloc d'un però va ser trist comprovar el continu decreixement de la presència del graffiti.

Lluny queden els tallers de graffiti, la publicitat graffitera fins i tot a la guia, així com l'abundància de taules gràfiques i còmics electrònics a les parades... puta crisi!

Parada de Montana Colors

La Parada de Montana Colors va continuar al peu del canó oferint una mostra de les moltes coses que ofereix la Montana Shop & Gallery Barcelona... i que per molts anys!

Altres fabricants més tradicionals també van continuar presents, com Edding o Faber Castell i, novetat, una botiga de belles arts. Analògic guanya a digital.

Perquè hi trobéssim graffiti o còmic digital hauria d'haver-hi presencia d'estudis creatius però no se fins a quin punt seria rentable i menys en aquests temps que corren.

Insistiré, al Saló del Còmic no tot són parades i cues. Les exposicions ho demostren. Del còmic a la il·lustració, el disseny, el cine o el graffiti només hi ha un pas.

Graffiti a Las manos oscuras del olvido de Bartolomé Seguí

Bartolomé Seguí al seu còmic Las manos oscuras del olvido, dins l'exposició Mar de fons de les Illes Balears, va ser l'únic rastre de graffiti que vaig trobar exposat.

La temàtica del còmic no te res a veure amb el hip hop però el graffiti forma part del paisatge urbà i és normal trobar-lo a obres que volen mostrar escenaris reals.

Sempre m'agrada poder veure el procés, del llapis a l'acabat, i en aquesta exposició, teníem els originals exposats i el catàleg, a més dels còmics a les parades.

És d'agrair trobar obres a les quals els seus autors han incorporat el graffiti, ni que sigui a una sola vinyeta, per reflectir el carrer real i no el de postal.

Parada de Warner Bros

La presència del cinema més potent que mai: Warner amb Godzilla, Edge of Tomorrow, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Game of Thrones i The Big Bang Theory.

A més d'altres pel·ícules, com la gran esperada Bola de Drac Z: La batalla dels déus, amb el doblatge en català dels dobladors originals catalans o The Maze Runner.

Godzilla i Roger a Barcelona

Malgrat la crisi i el poc graffiti, sempre val la pena desconnectar una mica, donar un tomb pel Saló del Còmic i descobrir coses a les moltes parades i exposicions que ofereixen.

Entrades relacionades:
Friday Foster
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2018 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2017 RSVb)
Death Row (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2015 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2014 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2013 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2012 RRb)
La noche de los cautivos (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2010 RRb)
Saló del Còmic i Batman Barcelona (2009 RRb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada