23 de novembre del 2011

Wild Style

Wild Style - Edició 25è Aniversari

Wild Style

Wild Style és la primera pel·lícula de hip hop. Escrita, produïda i dirigida per en Charlie Ahearn, va ser projectada per primer cop el 1982 i estrenada oficialment el 1983. Aquesta pel·lícula mai va arribar als nostres cinemes però va ser la primera i va influenciar la resta, fet pel qual se l'anomena el Sant Greal del cinema hip hop. El 2007 es va editar l'Edició 25è Aniversari, que es va publicar en DVD, CD i llibre, carregats de material inèdit, vell i nou, pur testimoni històric de la cultura hip hop. Aquesta entrada tracta aquesta Edició 25è Aniversari del DVD.

L'autor i la pel·lícula

Charlie Ahearn és un director i creatiu de cine, vídeo i foto, que sempre ha divulgat la vida i l'art del carrer, especialment la cultura hip hop, des de la seva obra fins a la ràdio, la televisió i la universitat. Charlie Ahearn volia filmar l'escriptor Lee Quinones i l'escriptor Fab 5 Freddy volia fer una pel·lícula de hip hop, així que Fab 5 Freddy els va presentar i el compromís es va tancar a l'escenari d'un festival amb l'emcee Busy Bee el 1980. Wild Style va ser tot un èxit i va iniciar i influenciar el cinema hip hop, contribuint a donar a conèixer la cultura hip hop arreu del món.

Aquesta pel·lícula és més que una pel·lícula

En Charlie Ahearn no és un home de Hollywood -en el sentit més comercial-, tot el contrari, és un home independent -en el sentit més artístic-, fet que converteix Wild Style en una pel·lícula més de culte que comercial, ja que és la gent i no els inversors qui li han donat l'èxit que perdura i creix a l'actualitat. Aquesta pel·lícula reflecteix un moment històric, està interpretada per testimonis reals, és la primera que mostra els quatre fonaments de la cultura hip hop (deejaying, emceeing, bboying i graffiti) i obre un camí que seguirà el cinema hip hop dels vuitanta.

El DVD

Menu / Menú Principal
Wild Style - Edició 25è Aniversari

Quan reproduïm el DVD sona una base de Grandmaster Flash i apareixen tots els menús d'una sola peça que es van apropant fins que només queda el primer de de dalt de tot. El Menú Principal de Wild Style - Edició 25è Aniversari conté les següents opcions: Play Feature (Pel·lícula), Scene Selection (Escenes), Bonus Interviews (Entrevistes) i Extra Features (Extres).

Scene Selection / Menú Selecció d'Escenes
Wild Style - Edició 25è Aniversari

El Menú Selecció d'Escenes de Wild Style - Edició 25è Aniversari conté les següents 12 escenes amb què es divideix la pel·lícula: The Yard, Home, The Union, Party, Cold Crush V Fantastic, The Reporter, The Club, New Projects, Back Together, Preparation, The Mural i Amphitheatre Jam. També conté les següents opcions de navegació: Extras, Menu i Bonus.

Extra Features / Menú Característiques Addicionals
Wild Style - Edició 25è Aniversari

El Menú Característiques Addicionals de Wild Style - Edició 25è Aniversari conté els següents 10 extres: Director's Commentary, Bongo Barbershop, Busy on the Beach, Amphitheatre Jam 2002, Out-takes, Music Video, Theatrical Trailer, Photo Gallery, Wild Style - The Book i Wild Style 25th Anniversaru Double CD Box Set. També conté les opcions: Menu i Bonus Interviews.

Director's Commentary és el comentari de Charlie Ahearn i Fab 5 Freddy on, mentre es reprodueix la pel·lícula amb el volum baix, ens expliquen com es va fer amb anècdotes.

Bongo Barbershop és un vídeo d'en Charlie Ahearn del 2005 de 8'15" on en Balozi Dola (MC de Tanzània) arriba en metro a una barberia del Bronx cercant el hip hop real i Ez Mike (DJ) Grandmaster Caz (MC) i Doa (Beatbox) li ho expliquen.

Busy on the Beach és un vídeo d'en Charlie Ahearn del 2006 de 3'52" on en Busy Bee es passeja rapejant amb un megàfon pels carrers del seu costaner barri natal de Baltimore.

Amphitheatre Jam 2002 és un vídeo d'en Charlie Ahearn de setembre del 2002 de 6'05" minuts de la reunió pel 20è Aniversari de l'escena Amphitheatre Jam de la pel·lícula Wild Style amb bona part dels actors i equip de la mateixa.

Out-takes és un vídeo de 4'44" amb talls eliminats del muntatge final de la pel·lícula de les escenes del club i els metros.

Music Video és un vídeo musical de 3'40" amb talls de les escenes de la pel·lícula

Theatrical Trailer és un vídeo d'1'33" de l'anunci de Wild Style que es va veure als cines als anys vuitanta per anunciar la pel·lícula.

Photo Gallery és un vídeo de 5'05" amb fotografies d'en Charlie Ahearn, Cathy Campbell i Martha Cooper de l'escena inicial del hip hop que va portar a fer la pel·lícula, el rodatge de la mateixa i més enllà a Berlín i Tòquio.

Wild Style - The Book és una mostra del llibre Wild Style - The Sampler en un PDF de 6 pàgines, al qual s'hi pot accedir mitjançant un ordinador amb lector de DVD.

Wild Style 25th Anniversary Double CD Box Set és un vídeo promocional de 2'04" de la banda sonora de Wild Style edició 25è Aniversari amb doble disc i imatges de la pel·lícula.

Interviews - Cast & Crew / Menú Entrevistes - Actors i Equip
Wild Style - Edició 25è Aniversari

El Menú Entrevistes - Actors i Equip de Wild Style - Edició 25è Aniversari conté les següents 5 entrevistes: Charlie Ahearn - Director, Fab 5 Freddy, Lee Quinones, Sandra 'Lady Pink' Fabara i The Chief Rocker Busy Bee. També conté les opcions: Menu i Extra Features. Aquest és el darrer menú d'aquest fantàstic DVD.

Charlie Ahearn - Director és un vídeo d'en Jun Jun Ohki de març del 2007 de 9'26" on en Charlie Ahearn parla sobre la pel·lícula.

Fab 5 Freddy és un vídeo d'en Charlie Ahearn de juliol del 2006 de 10'27" on en Fab 5 Freddy parla sobre la pel·lícula.

Lee Quinones és un vídeo d'en Charlie Ahearn de juny del 2006 de 9'33" on en Lee Quinones parla sobre la pel·lícula.

Sandra 'Lady Pink' Fabara és un vídeo d'en Charlie Ahearn de maig del 2006 de 7'05" on na Lady Pink parla sobre la pel·lícula.

The Chief Rocker Busy Bee és un vídeo d'en Charlie Ahearn de juliol del 2006 de 7'22" on en Busy Bee parla sobre la pel·lícula.

La meva història de la pel·lícula

Wild Style no va arribar a Barcelona, ni d'estrena ni de reestrena i no va ser fins força anys més tard que se'n va començar a sentir a parlar. Sempre hi haurà qui la coneixia d'amics a l'estranger però la realitat local és que als vuitanta no es podien copiar pel·lícules com ara per les incompatibilitats entre formats, sistemes i regions. L'única manera de poder tenir una peli estrangera era que l'emetessin per la tele però no ho van fer. De fet, encara ara no està ni doblada ni subtitulada i s'ha de comprar d'importació. I així ho vaig fer jo a Amazon.co.uk.

A qui li pot agradar?

La pel·lícula és una passada per a qualsevol que s'estimi la cultura hip hop. Des dels que vulguin rememorar els vells temps, passant pels que simplement els agrada la història de l'art, fins als nous artistes de carrer que vulguin trobar inspiració en els originals. Obra mestra des dels crèdits inicials animats per Zephyr el 1982, passant per una llarga llista d'artistes com Grandmaster Flash, Busy Bee, Fab 5 Freddy, Rock Steady Crew, Cold Crush Bros, Lee Quinones, Lady Pink... fins la famosa peça pintada per Zephyr, Sharp i Revolt el 1983.

Fitxa:

Títol: Wild Style
Direcció, producció i guió: Charlie Ahearn
Actors: Lee Quinones, Lady Pink, Fab 5 Freddy, Busy Bee, Grandmaster Flash, Rock Steady Crew, Cold Crush Bros...
Música: Fab 5 Freddy i Chris Stein
Format: PAL
Regió: 0 o 2
Tipus: Llargmetratge
Duració: 82 minuts
Llengua: Anglès (nord-americà)
Subtítols: No
Gènere: Hip Hop


Wild Style - Edició 25è Aniversari

On trobar-la:

Si t'ha agradat aquesta entrada i vols comprar la pel·lícula des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Compra Wild Style - Edició 25è Aniversari a Amazon.es

Enllaços externs:
Charlie Ahearn (IMDb)
Charlie Ahearn (Wikipedia)
Charlie Ahearn
Wild Style (IMDb)
Wild Style (Wikipedia)
Wild Style


Entrades relacionades:
Krush Groove
Rappin'
Delivery Boys
Turk 182!
Body Rock
Breakin' 2 - Electric Boogaloo
Beat Street
Breakin' - Breakdance
Style Wars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada