31 de març del 2014

Body Rock

Body Rock

Body Rock

Body Rock és una pel·lícula de hip hop comercial, en el pitjor sentit de la paraula. Va ser la primera i darrera pel·lícula dirigida per en Marcelo Epstein, a qui després del desastre segurament se li traurien les ganes de tornar-hi. Va ser estrenada el 1984, en ple èxit del cinema hip hop, després de Wild Style (1983), Style Wars (1984), Breakin' - Breakdance (1984) i Beat Street (1984) i abans de Breakin' 2 - Electric Boogaloo (1984). Aquesta pel·lícula es va estrenar als nostres cinemes però ni la febre del breakdance la va salvar de la foguera. El 2007 es va editar en DVD, fet totalment innecessari.

L'autor i la pel·lícula

Les úniques dades que he trobat sobre el director és que prèviament només havia dirigit un videoclip musical, que després va dirigir aquesta pel·lícula, que després va dirigir l'escena musical d'una altra pel·lícula i que després te un parell de treballs més sobre videoclips musicals. Res més. En quant a la pel·lícula, com que el gènere estava de moda, van decidir apuntar-se al carro del hip hop agafant un actor famós pel paper principal, que no en tenia ni idea de hip hop, per fer d'escriptor de graffiti, rapper i breaker... Body Rock va ser un fracàs, només aplaudida per les fans de l'actor famós.

Aquesta és una mala pel·lícula

L'actor famós va ser nominat a pitjor actor per la seva actuació en aquesta pel·lícula, que és a la llista de les 100 més divertides pel·lícules dolentes que mai s'han fet. Com a peli molt dolenta, hi ha qui li veu la gràcia, jo no. Els que em coneixen saben que no me'n refio gens de les opinions dels crítics i experts en cine, que no m'agrada recomanar res que no sigui a persones amb les meves preferències i que encara m'agrada menys criticar la feina de ningú, però aquest és un d'aquells casos en els que no s'hi pot fer res. Es pot veure una vegada per comprovar-ho i recordar que és una mala pel·lícula, punt.

El DVD

No tinc el DVD i no puc descriure com és, com acostumo a fer, a banda de perquè no m'agrada la peli, perquè només hi ha una edició bàsica, en versió original, sense subtítols, Regió 1, NTSC i car, molt car si el volem nou. Pagar gust i ganes per veure una peli dolenta, en anglès, sense subtítols i a l'ordinador perquè no la pot llegir el reproductor... s'han de tenir moltes ganes, que jo no tinc. L'únic extra que porta alguna versió de l'edició bàsica, no totes, és uns crèdits d'inici diferents... ara corro. Comprar-la seria com gastar molts diners en un espectacle de rap sense rap... Rapstravaganza!

La meva història de la pel·lícula

Body Rock es va estrenar a Barcelona el dijous 27 de juny de 1985 al cinema Comèdia, quasi dos mesos després de Breakin' 2 - Electric Boogaloo. Ja va arribar amb mal peu, ja que l'actor famós aquí era molt conegut per dues coses: el culebrot Falcon Crest i els matalassos de Reig Martí... Efectivament, el nom impronunciable és "Lorenzo Lamas, el rey de las camas". A més, els pocs que la van veure deien que era molt dolenta i qui volia anar a veure una peli dolenta d'un paio d'un culebrot que anava de "tio macho"? No en pagaria ni un cèntim, la vaig veure fa poc temps, descarregada d'internet.

A qui li pot agradar?

Les úniques coses positives de la pel·lícula són algunes imatges irrepetibles, com les vistes de la ciutat de Nova York, els carrers amb aires dels vuitanta, Times Square abans dels LEDS, les Torres Bessones en el seu màxim esplendor... i algunes de les escenes de dansa no espatllades del tot per l'actor famós i alguns actors breakeritzats, com alguns moments del nen breaker anomenat Magick o els New York City Breakers. També pot ser agradable escoltar algun tema de la banda sonora, com els de Laura Branigan, Maria Vidal o Ralph MacDonald, però no inclou ni un sol tema de hip hop...

Magick i Chilly al WTC de NYC a Body Rock

Fitxa:

Títol: Body Rock
Direcció: Marcelo Epstein
Actors: Lorenzo Lamas, Vicki Frederick, Cameron Dye, Michelle Nicastro, Ray Sharkey, Seth Kaufman, La Ron A. Smith, Rene Elizondo, Oz Rock, New York City Breakers...
Música: Sylvester Levay, Laura Branigan, Maria Vidal i Ralph MacDonald
Format: NTSC
Regió: 1
Tipus: Llargmetratge
Duració: 93 minuts
Llengua: Anglès (nord-americà)
Subtítols: No
Gènere: Hip Hop


Cartell de Body Rock

On trobar-la:

Com ja he dit abans, jo no en pagaria ni un cèntim però, si tens curiositat, si busques bé la pots trobar en versió original (o doblada al castellà) i descarregar-la gratis d'internet.

Si et porta bons records o ets molt fricandó i vols comprar la pel·lícula des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Compra Body Rock a Amazon.es

Enllaços externs:
Marcelo Epstein (IMDb)
Body Rock (IMDb)
Body Rock (Wikipedia)
Body Rock (Discogs)


Entrades relacionades:
Krush Groove
Rappin'
Delivery Boys
Turk 182!
Breakin' 2 - Electric Boogaloo
Beat Street
Breakin' - Breakdance
Style Wars
Wild Style

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada