7 de maig del 2014

Delivery Boys

Delivery Boys

Delivery Boys

Delivery Boys és una pel·lícula de hip hop comercial còmica... o més aviat una comèdia amb algunes escenes de hip hop. Va ser la segona i darrera pel·lícula dirigida per en Ken Handler. Va ser estrenada el 1985, després del l'èxit del cinema hip hop, després de Wild Style (1983), Style Wars (1984), Breakin' - Breakdance (1984), Beat Street (1984), Body Rock (1984), Breakin' 2 - Electric Boogaloo (1984) i Turk 182 (1985). Aquesta pel·lícula no es va estrenar als nostres cinemes o almenys no n'he trobat cap dada que ho confirmi. El 2005 es va editar en DVD la darrera edició encara disponible a la venda.

L'autor i la pel·lícula

D'en Ken Handler (1944-1994) n'he trobat ben poc: Que era fill d'Elliott i Ruth Handler, el cofundador de Mattel Toys i l'expresidenta i creadora de la nina Barbie, que van posar els noms dels fills als ninos, Barbie per la filla Barbara i Ken pel fill Kenneth (a banda d'altres familiars i amics) i que va morir d'un tumor cerebral. Res més. En quant a la pel·lícula, un altre cas d'apuntar-se al carro del breakdance però aquest cop tot és comèdia, que ho fa més digerible, i els breakers saben ballar, que és el mínim que es pot demanar. Al repartiment només destaca en Mario Van Peebles com a cap dels dolents.

Aquesta pel·lícula és mooolt fluixa

Si només agafem les escenes de break, els temes d'en Charlie 'Rock' Jimenez i els Fantasy Three i els graffitis que decoren la casa i l'escenari de la batalla, tenim una pel·lícula de hip hop de la vella escola, només perjudicada per la música composada pel director, que te poc o res a veure amb el hip hop. Si agafem la resta, la major part de la pel·lícula, tenim una comèdia molt fluixa però que te algunes parts divertides i picants. Un cop vista, la podeu arribar a tornar a veure però probablement buscareu directament les escenes de break. És una pel·lícula mooolt fluixa però digerible.

El DVD

No tinc el DVD i no puc descriure com és, com acostumo a fer, a banda de perquè la peli és mooolt fluixa, perquè només hi ha una edició bàsica, en versió original, sense subtítols ni cap extra, tot i que Regió 2 i PAL però una mica car pel que és. Hauria de trobar-la molt barata i que em pogués estalviar les despeses d'enviament perquè m'animés a comprar-lo... o que la reeditessin amb bons extres, material inèdit i un disc amb tots els temes dels Fantasy Three i que em donés un atac de col·leccionisme... El temps dirà si li donen una nova oportunitat i potser l'afegeixo a la meva videoteca.

La meva història de la pel·lícula

Delivery Boys no es va estrenar a Barcelona. Potser arribaria directament de reestrena o a televisió o fins i tot en VHS als llavors tan populars videoclubs però jo no n'he trobat cap dada. Tampoc conec ningú del meu entorn que en sabés de la seva existència. La vaig veure fa poc temps, descarregada d'internet, després de descobrir-la fent recerca, concretament a la filmografia d'en Mario Van Peebles a IMDb, que te d'altres títols vinculats amb el cinema hip hop i de barri.

A qui li pot agradar?

A tots aquells fricandons del hip hop de la vella escola, als que ho volen haver vist tot almenys un cop i als que ho necessiten tenir tot a les seves col·leccions. Als fans de les comèdies vuitanteres que encara no hagin descobert aquesta perla. Als que els agrada reviure l'ambient dels vuitanta, amb vistes irrepetibles de la ciutat de Nova York, com les escenes gravades sota el Pont de Brooklyn, amb l'East River i l'skyline de la ciutat que mai dorm de fons, amb les esplèndides Torres Bessones coronant el Down Town de Manhattan o la tornada de Manhattan a Brooklyn en bicicleta, creuant el Pont de Brooklyn.

Scandal amb l'skyline de NYC de fons a Delivery Boys

Fitxa:

Títol: Delivery Boys
Direcció: Ken Handler
Actors: Josh Marcano, Tom Sierco, Jim Soriero, Nelson Vasquez, Yayo González, Sammy Luquis, Richie Pineiro, George Ovalle, Rodney Harvey, Deckard Fontanes, Jody Oliver, Mario Van Peebles, Naylon Mitchell, Ralph Cole Jr., Frank Lynn...
Música: Ken Handler i Charlie 'Rock' Jimenez (Fantasy Three)
Format: PAL
Regió: 2
Tipus: Llargmetratge
Duració: 91 minuts
Llengua: Anglès (nord-americà)
Subtítols: No
Gènere: Hip Hop


Cartell de Delivery Boys

On trobar-la:

Com ja he dit abans, jo de moment passo, mínim fins una millor edició però, si tens curiositat, si busques bé la pots trobar en versió original i descarregar-la gratis d'internet.

Si ets molt fricandó o no et pots esperar més i vols comprar la pel·lícula des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Compra Delivery Boys a Amazon.es

Enllaços externs:
Ken Handler (IMDb)
Delivery Boys (IMDb)
Delivery Boys (Wikipedia)
Mario Van Peebles (IMDb)
Mario Van Peebles (Wikipedia)
Fantasy Three (Discogs)


Entrades relacionades:
Krush Groove
Rappin'
Turk 182
Body Rock
Breakin' 2 - Electric Boogaloo
Beat Street
Breakin' - Breakdance
Style Wars
Wild Style

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada