12 de maig del 2016

Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

El passat 5 de maig de 2016 es va celebrar el concert de KRS-One, dins la festa Hip Hop Legends amb la participació de DJ Mr Green, R.A. The Rugged Man, A.F.R.O. i DJ Predator Prime i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

El Diamond i jo vam quedar directament al Teatre Principal abans de les 22h. Dues hores després de l'hora d'obertura de portes i mitja hora després de l'hora de l'inici del concert... van obrir portes. Encara trigaríem uns vint minuts a entrar...

Un cop a dins, vam donar una ullada, vam pillar una birra i encara vam poder agafar un bon lloc mentre l'speaker Mago i el deejay Mr Green començaven a escalfar l'ambient per presentar al primer emcee de la nit. Començava el Hip Hop Legends!

R.A. The Rugged Man
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

R.A. The Rugged Man va pujar a l'escenari tot seriós, mudat, de negre... i va arrasar com un tornado, revolucionant al públic amb l'actitud que el caracteritza. He de reconèixer que només en coneixia alguns vídeos però s'hi va deixar la pell i va estar força bé.

A.F.R.O.
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

A.F.R.O. va pujar a l'escenari una mica tímid i nerviós (només te divuit anys!) però tan aviat com va agafar el micro va començar a rapejar com un veterà. El vaig descobrir al publicar el primer vídeo, des d'on es pot descarregar la primera maqueta. Brutal!

R.A. The Rugged Man i A.F.R.O.
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

Els dos emcees es van anar tornant a l'escenari fins a compartir-lo, de la mateixa manera que van compartir el deejay des de l'inici de la festa, com han estat fent durant tota la gira europea. Un bon trio que sens dubte donarà molta experiència al jove emcee.

The Blastmaster KRS-One
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

DJ Predator Prime es va posar als plats, va escalfar l'ambient amb uns quants clàssics i finalment va arribar el moment que tots estàvem esperant: The Blastmaster, The Teacha, The Philosopher... KRS-Oneeeeee!!! Va ser un moment molt especial per a mi.

The Teacha KRS-One
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

El concert va ser un repàs de temes de tots els temps, que per a mi va tenir el seu punt més àlgid amb Sound of da Police, que si ja va ser un puntàs viure quan la va punxar Grandmaster Flash fa dos anys, aquest cop ja no dic, viure l'original en directe!

The Philosopher KRS-One
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

Em va agradar molt la seva actitud a l'escenari, com va rapejar tots els temes, els missatges sobre la cultura hip hop, la manera de fer participar al públic... tot. L'única cosa que m'hauria agradat més és que hagués durat una hora més però era dijous!

El Briky representant la vella escola breaker de Barcelona
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

Tot d'una el KRS-One va convidar als bboys a pujar a l'escenari i vam tenir la sort que el gran Briky va poder representar la vella escola breaker de Barcelona. Només em va saber greu només poder saludar-lo des de l'altra banda de l'escenari.

Dreadful i Diamond
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

Jo vaig anar a veure al KRS-One i no em va decebre gens, em va agradar molt, tant la música, com els missatges, com la seva manera de fer participar al públic, com poder comprar el seu darrer disc signat al finalitzar el concert. Un bon record.

El Diamond no coneixia tant al KRS-One, va venir cansat i només va faltar la llarga espera abans d'entrar i l'incompliment de normatives a la sala per acabar de rematar-ho. Però es va apalancar una estona al sofà al principi i al final va poder gaudir del mestre.

En general vam passar una bona nit daplé, que és del què es tracta, i esdevindrà un altre granet de sorra a la nostra història del hip hop. Des d'aquí el meu agraïment a 4One Hip Hop Events i D&D Lowrider per portar a gent com el KRS-One a Barcelona.

Però una cosa no treu l'altra. Anunciar una hora d'obertura i obrir dues hores i mitja després, no te nom. El so no va estar a l'alçada de l'esdeveniment, ni pels artistes ni pel públic. Les normatives a la sala estan per complir-les, és el mínim.

Finalment, ho he de dir o rebento: El Leur hauria d'haver fet el beatbox de R.A. The Rugged Man, hauria representat la vella escola de Barcelona i no hauria decepcionat ningú. Quan es demana gent del públic, s'ha de preguntar per la vella escola!

Ghetto Music: The Blueprint Of Hip Hop i Now Hear This signat
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016

No recordo el primer cop que vaig escoltar a KRS-One però crec que el primer que vaig tenir va ser el tema Why Is That de BDP que hi havia al doble vinil recopilatori Rap 'In de 1989, on també hi havia una promoció dels LPs d'on sortia cada tema.

El Payback i jo vam anar comprant els discs de la promo i un d'ells va ser Ghetto Music: The Blueprint Of Hip Hop de 1989, aquest cop en casset, el meu primer disc de KRS-One amb BDP. L'ordre dels factors no altera el producte però crec que va anar així.

Precisament a aquest concert vaig comprar el meu darrer disc de KRS-One, Now Hear This de 2015, aquest cop en CD i signat. El so no és gaire bo, cosa que sembla que han millorat a l'edició deluxe remasteritzada amb dos temes extres, només en versió digital.

Entrades relacionades:
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011
Concert Snoop Dogg - Cruïlla Barcelona 2013
Concert CHIC feat. Nile Rodgers - Sónar 2014
Concert Grandmaster Flash - Razz & Bounce 2014
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016
Concert DJ Jazzy Jeff - Bikini 2016
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019
Concert Black Eyed Peas - Cruïlla Barcelona 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada