23 de maig del 2019

Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

El passat 16 de febrer de 2019 es va celebrar el concert de Grandmaster Flash, dins d'una festa Fuego i, després de passar-ho genial a l'anterior d'en Flash, vaig repetir amb uns quants amics i coneguts que ens vam anar trobant...

El Hate One i jo vam quedar abans al Barcelona Funky Training, després vam sopar amb el futbol i finalment vam anar-hi d'hora per quedar amb més penya.

Aquella nit molts carrers estaven tallats pel Llum BCN Poblenou de les Festes de Santa Eulàlia, així que vam donar-hi un tomb a peu i deixar algun tag de record... ; )

Primer vam anar al Razzmatazz perquè el Hate havia quedat amb un amic de la organització que ens passaria a un parell i el vam esperar una estona.

Només el vam saludar un instant i quan em vaig adonar de qui era ja havia marxat però em va fer il·lusió veure al Frankie, el petit de tres germans del cole.

Tot seguir vam anar a prendre alguna cosa al bar de la cantonada mentre esperàvem al Chan. Quan va arribar el vam anar a trobar i després a més penya al Pepe Bar.

De seguida vaig veure al costat de la mateixa porta al Marco Fonktana, company de BREAK BCN, amb el seu amic Pop xerrant i fent una cigarreta.

El Pop va ensenyar al mòbil una peça de la seva filla, d'uns 10 anys, tot orgullós... i apareix el Leur pel darrera i diu: TOYACA! Va fer molta gràcia ...menys al pare.

S'ha de dir que el Leur li diu toyac a tothom. El que no ho tenia prou clar ho va poder comprovar més tard. Així que no cal donar-li més tombs, feia conya.

Vam entrar al bar i de seguida va arribar el Briky i el DJ One amb qui vam xerrar una bona estona posant-nos al dia mentre preníem unes cerveses.

Va arribar el moment d'anar cap a la porta del Razz, així que vam marxar. Segur que em deixo gent que va parlar amb nosaltres però que no conec.

Al llarg del camí el Leur va tenir temps de discutir pedagògicament amb uns quants guiris, impartint breus classes magistrals d'educació i respecte.

Ja a la porta, ens vam dividir entre la cua normal i la de convidats. Vam passar per totes les sales fins arribar a la primera on ens vam reagrupar.

DJ2D2
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

En aquell moment punxava el DJ2D2, resident de les Fuego que barreja estils trap, hip-hop, grime, dancehall, RnB, reggaeton, afrobeats...

Aquesta vegada també hi havien guiris però, a diferència de l'anterior, també molta penya del rotllo, entre els quals molta de la vella escola.

Vam demanar unes copes, ens vam situar per la pista, vam xerrar, vaig fer algunes fotos ràpides i vam fer molta, molta, molta conya.

Li vaig fer unes fotos al Briky amb la bola de disco i al DJ One i al Leur que no paraven de moure's i ensenyar el dit i així van sortir...

Bboy Briky
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

DJ One i Leur
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Un dels moments més divertits abans del concert va ser veure al Leur i el Briky ballant trap com si no demà... Hi ha vídeo però aquest no és el lloc.

La sessió va tenir moments xulos però se'ns va fer força pesat tant de trap just abans d'una llegenda del hip hop amb la sala plena d'old schoolers.

Ens vam anar trobant i saludant una bona colla de bboys a prop de l'escenari, entre els quals hi havien l'Alexis d'Addictos o el Marc dels Brodas Bros.

Tot d'una es van apagar els llums, un vídeo a la pantalla va fer de presentació de la gira Hip Hop. People, Places & Things i va aparèixer en Flash...

Grandmaster Flash
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Encara no havien encès els llums i la gent va esclatar aplaudint, xiulant i cridant. I d'entre tots els crits en va destacar un que deia... TOYACO!!!

Ens vam fer un fart de riure amb el crit inicial del Leur (del que també hi ha vídeo) però així que va començar a punxar sí que va ser com si no hi hagués demà.

Grandmaster Flash
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Va punxar uns temassos que van aixecar el públic com poques vegades es pot veure. No vam parar de saltar i cantar en tota la sessió (hi han molts vídeos).

En Flash va fer participar al públic, que vam respondre tan entregadament que va voler gravar i publicar a les seves xarxes socials aquest vídeo.

Grandmaster Flash
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Va fer alguns petits parlaments, va donar la ma als de primera fila, va animar a corejar les tornades d'alguns temes, abaixant el volum perquè se'ns sentís.

Va estar en tot moment atent al públic, fins i tot quan quedava una mica amagat rere els plats, establint una comunicació bidireccional entre deejay i públic.

Grandmaster Flash
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Hi ha qui critica que és un xulo, que s'ho te cregut, que és un divo... jo crec que te l'actitud de barri d'aquell noi que va esdevenir un dels tres reis del Bronx.

Des que el vaig descobrir el 1984 a Street Beat amb The Adventures Of Grandmaster Flash On The Wheels Of Steel que és el meu ídol del deejaying.

Grandmaster Flash i Bboy Briky
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

El Briky també l'admira molt i aquí ve una altra anècdota que jo només vaig veure quan estava acabant de passar perquè em va avisar el Hate que ho va veure tot.

Mentre nosaltres anàvem i veníem entre les primeres files i la barra, el Briky va estar tot el concert a peu d'escenari esperant l'oportunitat de pujar a ballar...

El pobre Briky va pujar tant ràpid com el van fer baixar però almenys ho va intentar i va estar un instant a l'escenari amb el Flash i això ja no li ho treu ningú.

Evidentment, en el moment ens vam partir de riure però quan el vam veure decebut el vam animar fent-li veure la gesta que havia fet i ens vam fer fotos amb l'heroi.

Bboy Briky i Hate One
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Dreadful i Bboy Briky
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Sense els tres reis del Bronx no existiria el deejaying que coneixem avui i, per a mi, en Grandmaster Flash és únic, tècnicament el més gran de tots.

Quasi dues hores després de l'inici, va arribar el final i vam començar a acomiadar-nos i marxar. Justament sortint vaig reconèixer i saludar al Renf.

Ja a fora, vaig acompanyar al Hate a trobar l'aparcament i la nit va acabar tal i com va començar el vespre, l'un marxant en cotxe i l'altre en metro.

Gràcies al Hate (i indirectament al Frankie) per convidar-me a aquest concert. Va ser tot un detall i va estar genial gaudir-lo en grup i fer tanta conya.

Dreadful i Hate One
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019

Nota: Suposo que les festes Fuego substitueixen les Razz & Bounce de la Sala 1 de Razzmatazz però els divendres de tot l'any enlloc de només els dimarts de l'estiu. Haurem d'estar a l'aguait!

Entrades relacionades:
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011
Concert Snoop Dogg - Cruïlla Barcelona 2013
Concert CHIC feat. Nile Rodgers - Sónar 2014
Concert Grandmaster Flash - Razz & Bounce 2014
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016
Concert DJ Jazzy Jeff - Bikini 2016
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019
Concert Black Eyed Peas - Cruïlla Barcelona 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada