22 de juliol del 2015

Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015

Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015

El passat 11 de juliol de 2015 es va celebrar el concert de Ms. Lauryn Hill, dins del festival Cruïlla Barcelona 2015 i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

La intenció inicial era primer veure els concerts d'Emeli Sandé i Aloe Blacc però el Marc no va poder venir tan d'hora, així que vam carregar les polseres i vam anar a sopar.

Hi havia moltes cues per comprar menjar i pocs llocs per a seure a taula, així que vam decidir anar a sopar al centre comercial Diagonal Mar, al costat mateix.

Vam tornar just a l'hora del concert de Ms. Lauryn Hill i el retard ens va donar temps de comprar unes cerveses tranquil·lament mentre esperàvem... i beure'ns-les...

Ni el DJ va calmar els ànims del públic que xiulava queixant-se pel retard i els festivalers van anar marxant per deixar lloc als seguidors, ja impacients, que n'érem un munt.

Després de QUARANTA minuts de retard, va aparèixer Ms. Lauryn Hill, com si no hagués passat res, va començar el concert i el mosqueig pel retard va desaparèixer...

Ms. Lauryn Hill
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015


Ms. Lauryn Hill
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015


Ms. Lauryn Hill
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015

...per donar pas al mosqueig pels problemes tècnics que, sumats a les versions, feien els temes gairebé irreconeixibles del concert acústic del disc MTV Unplugged 2.0.

Fins a mig concert va estar cantant i tocant la guitarra asseguda a la cadira, queixant-se fent gestos i ganyotes als tècnics de so, músics i cor, davant d'un públic desconcertat.

A partir de mig concert les coses es van girar com un mitjó, amb millor qualitat de so, aixecant-se, cantant, somrient i ballant temes de Miseducation, Fugees i Bob Marley.

Retard i problemes a part, va estar força distant amb el públic, fins i tot fent-nos callar quan cantàvem la tornada de Killing Me Softly, cosa que va tallar totalment el rotllo.

El concert va acabar una hora després de començar, amb quaranta minuts de retard i mitja hora de retall. Malgrat tot, penso que la segona meitat del concert va valdre la pena.

Vaig descobrir Lauryn Hill als Fugees, durant un període de temps en el que vaig deixar el graffiti pel disseny gràfic i la música era el meu darrer vincle amb el hip hop.

Roger i Marc després del concert de Ms. Lauryn Hill
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015

S'ha d'agrair que Damian Marley comencés el seu concert quan va acabar el de Lauryn Hill, permetent al públic desplaçar-se d'un escenari a l'altre sense perdre'ns res.

Aquest concert no va tenir cap problema però ni coneixia tan bé al cantant ni tenia tantes ganes de veure'l com a l'anterior, fet que me'l va aigualir una mica.

Finalment, vam tornar de l'escenari Pay Pal a l'escenari Estrella pel concert dels FFS, que no el teníem previst veure però, ja que hi érem... i va estar força bé.

Tres dies després, la direcció del festival va donar explicacions sobre l'actuació, mentre que l'artista no va dir res de res enlloc, com si el concert de Barcelona no hagués existit.

Si hagués cercat una mica prèviament, hauria sabut dels retards i versions habituals als directes i que es tractava de la gira MLH Small Axe (Acoustic Performance Series).

En resum, malgrat tot, vam passar una bona nit sopant, xerrant i gaudint de dos concerts i mig, que és del que sempre es tracta, tenir una excusa per passar-ho bé amb els amics.

Nota: Després del festival vam gravar un tradicional vídeo dedicat als nostres companys de la Daplé Crew absents, disponible només per a amics al meu Facebook personal.

Entrades relacionades:
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011
Concert Snoop Dogg - Cruïlla Barcelona 2013
Concert CHIC feat. Nile Rodgers - Sónar 2014
Concert Grandmaster Flash - Razz & Bounce 2014
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016
Concert DJ Jazzy Jeff - Bikini 2016
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019
Concert Black Eyed Peas - Cruïlla Barcelona 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada