15 de novembre del 2023

Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

El 5 d'octubre de 2023 es va inaugurar l'exposició BREAK BCN - Perifèria Beat Edition, dins del festival Perifèria Beat, al Centre Cultural Albareda i, com ja vaig explicar, a aquesta edició en vaig tornar a ser un dels tres organitzadors.

El festival enguany volia fer una edició amb referències al 50è Aniversari de la cultura hip hop, una va ser una exposició sobre els origens a Barcelona i la Raquel Delgado, que va participar a la nostra tercera edició, va proposar aprofitar la nostra.

De la mateixa manera que a la Santa Coloma Edition vam fer la festa sense l'exposició, a la Perifèria Beat Edition vam fer l'exposició sense la festa, només mostrant les fotos i havent hagut de prescindir de tots els altres apartats, per espai i temps limitats.

Primers visitants entrant a l'exposició
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Com faig a totes les cròniques de BREAK BCN, primer explicaré com va ser l'exposició, amb fotos que vaig fer uns dies després sense gent, i després explicaré com va ser l'experiència, compartida amb un altre esdeveniment del festival al mateix espai.

El primer que es veia a l'entrada a l'exposició ho deixaré per a més tard quan expliqui l'experiència, ja que s'havia de travessar un espai central amb cadires per a l'altre esdeveniment per a poder començar el recorregut fotogràfic.

Un cop travessat, hi havia un passadís inicial configurat per una paret a l'esquerra, un finestral al fons i uns mòduls mòbils a la dreta, que formaven una altra paret que es podia veure pel davant i pel darrera com a passadís final.

Passadís inicial
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Aquesta edició constava únicament del que a les altres edicions era l'apartat Break, les fotografies i textos del qual començaven el recorregut per la paret de ma esquerra, el primer i més llarg tram, amb els primers grups pioners.

La paret, el primer tram
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

El recorregut continuava pels mòduls mòbils de ma dreta, el segon tram, continuant amb els primers grups pioners fins arribar per on havíem entrat al passadís inicial, per girar cap a la part posterior dels mòduls mòbils i continuar el recorregut.

La primera cara dels mòduls mòbils, el segon tram
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

El recorregut continuava per la part posterior dels mòduls mòbils, el tercer i darrer tram, continuant amb els primers grups pioners fins arribar a la coneguda peça Hip Hop que hi havia al vestíbul del metro d'Universitat.

La segona cara dels mòduls mòbils, el tercer tram
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Break era un apartat amb fotografies de grups de breakdance, des dels inicis al Parc de la Ciutadella fins al gran punt de trobada que va esdevenir Universitat. Evidentment que no hi eren tots però sí una selecció dels més representatius.

Al davant dels mòduls mòbils del tercer tram, a l'altra banda de les cadires que hi havien al mig per a l'altre esdeveniment, hi havien temporalment Els extres, només per al dia de la inauguració. Ho repetiré mil cops: No us perdeu les inauguracions!

Els extres d'una de les vitrines
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Els extres consistien en un maniquí i dues vitrines plenes d'objectes majoritàriament dels vuitanta i alguns de més recents. Vull aturar-me un instant perquè per primera vegada hi vam incloure un objecte personal meu recentment trobat.

La meva samarreta dels Electro Breakers de 1985
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

És una samarreta del meu grup, els Electro Breakers, que vaig pintar jo mateix el 1985 amb un retolador Edding 3000. A la foto només es veu la part davantera, sobre els també meus pantalons Kappa, però al dors hi han dues peces més.

Aquesta samarreta la vaig trobar casualment a la casa familiar del poble. No és el primer i espero que no sigui el darrer cop que hi trobo perles del passat, ja que allà hi vaig guardar moltes coses, com ara un esprai Felton que encara no he trobat.

Vídeo BREAK BCN VOL. 3 de la playlist del Nono Rico
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Una altra cosa que només es podia veure el dia de la inauguració és la projecció d'una playlist de vídeos del Nono Rico, on hi havien actuacions, documentals o gravacions d'esdeveniments hip hop des dels 80s fins a l'actualitat.

La pantalla d'aquesta projecció era al darrera d'una taula que hi havia davant de les cadires, entre els mòduls mòbils i les vitrines de l'exposició. A la imatge podem veure al Xavi i al Kapi, preparant-se per a l'altre esdeveniment del festival al mateix espai.

Vista general de l'espai des de l'entrada
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Entrant a l'espai a ma dreta hi havia un pedrís on vam deixar el llibre de visites i un parell de retoladors, també només el dia de la inauguració, a continuació dels quals hi havia un cavallet amb la benvinguda a l'exposició.

A ma esquerra, a l'alçada de les cadires, hi havia una taula amb pica-pica. El fet de compartir l'espai amb un altre esdeveniment el mateix dia fa difícil saber qui va venir a veure què però van venir força amics per ser dijous i no fer cap festa.

Dreadful i Leur
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Entre els assistents, segur que me'n deixo algun, hi havia el Leur, el Hate, el Renk, el Briky, el Zosen... L'únic de BREAK BCN que va estar present tot el vespre vaig ser jo, perquè el Fonktana només va poder estar una estona i el Nono no va poder venir.

Dreadful i Renk
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Així doncs, ni vaig poder fer fotos a tothom, ni vam poder fer una foto de família, ni tampoc ens vam poder fer una foto els tres organitzadors però almenys tinc unes quantes selfies i alguna foto més (no, no les posaré totes).

Dreadful i Kapi
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

El convidat a parlar a l'altre esdeveniment del festival era el Kapi i de sobte, després d'haver coincidit a tants esdeveniments i haver participat al BREAK BCN VOL. 2, em vaig adonar que mai ens havíem fet una selfie, així que ho vam solucionar.

Ràdio en viu amb el Xavi i el Kapi
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

L'altre esdeveniment del festival era la Ràdio en viu amb el Xavi del Perifèria Beat com a entrevistador punxadiscs i el Kapi com a convidat. El tema era Musicalment parlant: El Hip-Hop era una festa?, on el Kapi explicava els seus origens al hip hop.

Els assistents vam trobar una playlist impresa a cada cadira i mentre el Kapi parlava el Xavi anava posant els temes que anomenava durant la conversa, que de vegades s'aturava per escoltar la música. El format va ser interessant.

Assistents de primera fila a la Ràdio en viu
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

La majoria dels que estàvem a l'expo ens vam anar asseient a les cadires per escoltar al Kapi i al final es van omplir. L'assistència total dels dos esdeveniemtns no es pot comparar amb la de les altres edicions amb festa però tampoc hi hauria cabut.

Dreadful i Stoneman a l'Albareda
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

Abans de passar a la part final d'aquesta crònica, vull posar les fotos de tres persones que van venir a l'expo però que no van coincidir. En primer lloc l'Stoneman, el meu amic dels Electro Breakers, que a la fi va poder veure l'expo, uns dies després.

Dreadful i Nono Rico a la sala Paral·lel 62
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

El Nono Rico, company de BREAK BCN, que va venir a l'Albareda abans i després, fins a tres cops, però que al final no va poder venir a la inauguració. Som els que hem vist més vegades les fotos i sempre que ens veiem tramem coses...

Dreadful i Marco Fonktana a les Tres Xemeneies
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023

El Marco Fonktana, company de BREAK BCN, sí que va venir a la inauguració una estona però és molt esmunyedís i és gairebé tan difícil fer-li una foto com trobar un dia per quedar però quan passa també sempre tramem coses...

Ara sí, la part final. Com que el festival es va encarregar del muntatge (segons les instruccions que els vam indicar) i el desmuntatge de les fotos, només vaig haver de muntar i desmuntar els extres i vaig poder gaudir dels dos esdeveniments.

Voldria donar les gràcies a la Raquel Delgado per oferir col·laborar i fer de pont amb l'Iban del Perifèria Beat i la Laia de l'Albareda i que tots comptèssin amb la nostra exposició per al seu festival i centre respectivament. Gràcies als membres del festival i el centre, va ser una bona experiència que esperem poder repetir algun dia!

La meva valoració de l'experiència de tornar a coorganitzar l'exposició és súper positiva. Crec que ja som un bon equip consolidat i que la continuïtat (malgrat la pausa per la pandèmia) ja està assegurada, adaptant-nos a diferents tipus d'edicions i espais, sempre esperant millorar. Gràcies companys!

Fer dos esdeveniments junts, a un sol espai limitat, un dia laboral, amb un horari molt ajustat i sense festa... no les teniem totes però va ser un encert. Vam treure BREAK BCN de la pausa, va venir prou gent, hem tornat i la propera serà diferent. Genial!

Finalment, gràcies a tots els que vau venir a la inauguració i durant les tres setmanes que va estar oberta l'exposició. No oblideu que els organitzadors seguim tramant, en equip i per separat, així que manteniu-vos sintonitzats! ; D

Nota: Els rumors són certs. Farem una gran trobada old school l'any vinent, ja us avisarem. Si us plau, tingueu paciència i estigueu molt atents.

Fitxa:

Exposició: BREAK BCN - Perifèria Beat Edition
Organitzadors: Nono Rico, Marco Fonktana i Dreadful
Festival: Perifèria Beat Lloc: Albareda
Preu: Gratuïta
Data Inauguració: 5 d'octubre de 2023
Dates: Del 5 al 20 i prorrogada fins el 26 d'octubre de 2023
Adreça: Carrer d'Albareda 22, 08004 Barcelona


Entrades relacionades:
Inauguració BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023
BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023
BREAK BCN - Santa Coloma Edition 2018
Inauguració BREAK BCN VOL. 4 - Palau Alòs 2018
BREAK BCN VOL. 4 - Palau Alòs 2018
Inauguració BREAK BCN VOL. 3 - L'Harmonia 2017
BREAK BCN VOL. 3 - L'Harmonia 2017
Inauguració BREAK BCN VOL. 2 - Boca Nord 2017
BREAK BCN VOL. 2 - Boca Nord 2017
Inauguració BREAK BCN - Say It Loud 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada